Још 80 станова за младе истраживаче

Протеклу годину обележила је додела станова младим истраживачима и расписивање другог конкурса за доделу још осамдесет стамбених јединица до попуњавања планираног капацитета, изјавио је за Телевизију Крагујевац проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу.

У сарадњи са локалном самоуправом, отворен је легат Николе Коке Јанковића, као и нови студијски пограми на крагујевачким факултетима.

Универзитет у Крагујевцу прошлу годину посветио је младим истраживачима, наставивши са пројектом доделе станова који је започет још 2018. У 2019. додељено је 80 станова, док је за ову у плану још толико, како би се обезбедили што бољи услови младима који планирају да остану да живе и раде у Србији.

Један од стратешких циљева Универзитета био је и отварање легата Николе Коке Јанковића, крајем прошле године, у сарадњи са локалном самоуправом, Народним музејом и Српском академијом наука и уметности. 2019. облежили су и нови студијски програми на крагујевачким факултетима.

У протеклом периоду отворено је неколико студијских програма, на Економском, техничким и друштвеним факултетима.

У 2019. години приметај је повећан број студената на техничким факутетима, због индустрије која је у овом делу Србије у успону.

У 2020. години у плану је наставак пројекта доделе станова младим истраживачима до попуне капицетата, изградња Цетара изврсности, решавање проблема недостатка простора за ФИЛУМ као и даљи развој инфорамационих технологија.

Стратешки циљеви Универзитета у 2020. години су и активности на пољу унапређења спорта на Универзитету, као и отварање једног студијског програма везаног за спорт.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *