Још једна премијера у Књажевско српском театру

У Књажевско српском театру изведена је премијера представе „Женидба и удадба“ по делу Јована Стерије Поповића у режији Јане Маричић.

Комедија прати односе у породици, младих и старих који живе под истим кровом, њиховом међузависношћу још једном показује ванвремнеску тему и данас више него актуелну.

У овогодишњој позоришној сезони Књажевско српски театар обрадовао је публику још једном премијером.

Представа младе редитељке Јане Маричић „Женидба и удадба“ рађена је по комаду Јована Стерије Поповића и карактеришу је хумор и трагика.

Непролазна тема, данас актуелнија него икада прати живот породице која се суочава са међузависношћу, сиромаштвом и мржњом.

У представи се говори о људима које је време прегазило, који без обзира на године нису озбиљнији и самосталнији од адолесцената и као такви улазе у брак.

У комедији „Женидба и удадба“ играју глумци Књажевко српског теаатра Милош Крстовић, Катарина Јанковић, Никола Милојевић, Марина Стојановић, Милић Јовановић и Мина Стојковић.

Актуелна тема представе окупила је како млађу, тако и старију публику која је уживала у још једној премијери крагујевачког позоришта.

Рапризна извођења представе „Женидба и удадба“ на репертоару су 12. и 17. децембра од 20 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.