ЈСП: Нови репрограм за дуговања у 2020. години

Тренд наплате дуговања од грађана за неизмирене обавезе кроз репрограм пренет је из 2018. у 2019. годину.

У Јавном стамбеном предузећу Крагујевац наводе да је током прошле године потписано три хиљаде споразума за репрограм дугова, затим, померен је датум доспећа рачуна, а радило се и на унапређењу информационих технологија, како би грађани измиривали обавезе путем мобилне апликације.

Најзначајније у пословању овог предузећа је, што грађани на једном месту могу да измире све своје обавезе.

У 2020. у Јавном стамбеном предузећу најављују нови репрограм за неизмирена дуговања.

Према евиденцији Јавног стамбеног предузећа Крагујевац, око седам хиљада грађана има неизмирене обавезе у износу од 200 до хиљаду и по динара. Око 10 хиљада корисника дугује од 1500 до 9 хиљада динара.

Више од три хиљаде Крагујевчана није измирило дугове у износу од девет до сто хиљада динара. Чак 93 корисника има дуговања од 100 до 500 хиљада динара.

У Јавном стамбеном предузећу Крагујевац подсећају да су изашли у сусрет грађанима, посебно пензионерима, па је датум доспећа рачуна померен на 28. дан у месецу.

Неуредним платишама, Јавно стамбено предузеће редовно шаље опомене, уз подсећање на износ дуговања. У предходном периоду послато је 20 хиљада опомена.

Новина за грађане је и та да се на наплатним местима ЈСП може купити и допунити е-КГ картица.

На препоруку Народне банке Србије, увели су плаћање рачуна мобилном апликацијом. Најзначајнији резултат у 2019. је стварање услова да грађани на једном месту измире све обавезе.

Репрограм измирења заосталих дуговања у предходном периоду наишао је на добар одзив код грађана, па је за 2020. годину у плану нови.

Грађани који нису били у могућности да измире своје обавезе, моћи ће у периоду од пет година да плаћају заостале обавезе.

Минимални износ појединачне рате износиће 500 динара. Крагујевчанима који дугују више од 200 хиљада динара биће понуђена могућност да, у року од 120 месеци, измире свој дуг са минимално уплаћеном ратом од три и по хиљаде динара.

На наплатним местима ЈСП Крагујевац у центру и насељима Аеродром, Ердоглија и Станово доспеле рачуне плаћа 60.200 корисника, а у плану је отварање још једног наплатног места.

Једна од предложених локација је насеље Пивара. У плану је и унапређење информационог система, како би се поједноставио начин уплате рачуна.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *