Јуче испаљено 829 противградних ракета на територији Србије

Због снажног невремена јуче је забележено највеће дејство противградних станица у овој години. Испаљено је укупно 829 ракета на територији Србије.

Невреме је заобишло Крагујевац о чему најбоље говори податак да радарски центар на Бешњаји није дејствовао.

У Републичком хидрометеоролошком заводу кажу да у противградним станицама на територији Крагујевца има довољно ракета за одбрану од града у случају нових непогода које се очекују наредних дана.

Током непогода праћених градом, које су погодиле већи део Србије, забележено је највеће дејство противградних станица од почетка противградне сезоне.

Са 172 лансирне станице широм Србије испаљено је укупно 829 ракета.

Невреме није погодило Крагујевац па на подручју радарског центра Бешњаја није било дејства, за разлику од других делова Србије.

Радарски центар Бешњаја у противградну сезону ушао је са 208 ракета, од чега је мали део утрошен.

Противградне станице на територији Крагујевца дејстовале су само 30. априла и 3. маја и том приликом испаљене су 44 ракете.

У Републичком хидрометеоролошком заводу кажу да су током маја и јуна непогоде праћене градом честа појава у овом делу Европе.

Прошле године било је 120 нестабилних дана. Због великог броја непогода чак 81 дан морале су да дејствују противградне станице.

Статистика говори да су противградне ракете ефикасне у две трећине случајева у спречавању штете од града

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *