Како да домаће ИТ компаније избегну правне замке?

У Бизнис иновационом центру одржано је бесплатно саветовање ИТ компанија из Шумадије.

Тема предавања била су правна питања, са којима се сусрећу домаће компаније, у циљу бољег информисања о правним аспектима уговарања послова, који се односе на израду и продају софтвера.

Бесплатну радионицу водио је Немања Жунић, адвокат и један од стручњака за ИТ право у Србији.

Замке које се крију у уговорима које домаће ИТ компаније склапају са страним партнерима и како, у правном смислу, заштитити софтвер, који се прави за иностраног партнера, неке су од тема о којима се разговарало на бесплатној радионици, организованој у Бизнис иновационом центру.

Дигитализацијом је отворен нови правни оквир за пословање као и нова грана права – право информационих технологија или ИТ право.

Бесплатне радионице део су подршке, које ИКТ кластер Централне Србије пружа домаћим, ИТ компанијама. Посетиоци су се упознали са основама СДА уговора, као и са примерима из праксе.

Поред Крагујевца, правна саветовања за ИТ предузетнике, организују се и у другим градовима у Србији. Прво следеће биће одржано у Чачку, са темом “Заштита поверљивости и заштита података о личности у ИТ сектору”.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *