Како помоћи старијима да превазиђу депресију?

Процена светске здравствене организацијације је да ће депресија до краја године бити друга болест по учесталости у свету.

Епидемија корона вируса донела је многе страхове, а мање наде, посебно за старије суграђане.

Психијатри поручују да је из сваке тешке могуће изаћи као победник.

Најстаријим грађанима је најтеже јер брину и о себи и о великом броју њима блиских људи.

Пандемија корона вируса довела је до тога да се не виђају на уобичајен начин са својим ближњима и због тога им је тешко.

Психијатри у Крагујевцу истичу да се пацијенти последњих месеци најчешће жале на страх, анкциозност, неизвесност, осећај кривице, пад расположења и несаницу.

Ове године еуфорије и празничног расположења нема због пандемије корона вируса, јер прославе предстојећих празника неће бити.

Најстарији грађани мораће да посегну за најновијом технологијом попут вајбера и месинџера, како би се видели са породицом и пријатељима.

Психијатри апелују на старије да буду јаки.

Препоручују им да избегавају гледање вести и да се усресреде на активности које их чине срећним, како би расположење остало страбилно и у кризним временима.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *