Како се најбоље припремити за жељени факултет?

У галерији Дома омладине одржана је дискусија „У сред среде“ која је окупила студенте различитих факултета, средњошколце и родитеље.

У непосредном разговору, студенти су говорили будућим заинтересованим колегама како да се најбоље припреме за жељене факултете, са каквим препрекама могу да се суоче и какав је квалитет образовања.

Преношење искуства је драгоцено, па су тако студенти београдског и крагујевачког универзитета дискусију и назвали „Транзиција од средњошколских клупа до студентских дана“, а да би помогли садашњим средњошколцима како да изаберу најбољи факултет, како да се уклопе у академску средину и какве су перспективе.

Своја искуства су пренели студенти Електротехничког и Архитектонског факултета из Београда, студенти медицине и психологије за које последњих година влада највеће интересовање.

Студенти су указали ученицима и родитељима на које предмете и области да обрате пажњу на пријемном испиту, који је прва и најважнија етапа на путу до жељених студија, али и како да се прилагоде студентском животу.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *