„Караван за климу“ у ТЦ Крагујевац Плаза

Изложба у оквиру пројекта „Караван за климу“, који спроводи Француски институт у Србији, отворена је до 6. маја у Тржном центру „Крагујевац Плаза“.

Путујући пројекат „Караван за климу“, који је осмислио и спроводи Француски институт у Србији, намењен је грађанима свих генерација, као и установама и предузећима.

Циљ је да се на сликовит начин укаже на проблеме и последице климатских промена.

Пројекат представља и решења која свако на свом нивоу може да примени и да се на тај начин бори против климатских промена.

Пројекат „Караван за климу“ путује у више градова у Србији у сарадњи са локалним самоуправама.

Крагујевац велику пажњу посвећује заштити животне средине, рекао је Стефан Никезић, члан Градског већа за екологију и подсетио на одлуке локалног парламента у овој области.

Изложбе су претходних година биле организоване у крагујевачким школама. Овог пута, поставку могу погледати бројни посетиоци Тржног центра „Крагујевац Плаза“.

Изложба „Караван за климу“ отворена је до 6. маја. Поставка приказује последице климатских промена на глобалном нивоу, али и како оне утичу на животну средину у Србији.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.