“Кажите шта да ПУПС каже”

Градски одбор ПУПС-а у Крагујевцу организовао је анкетирање пензионера испред МЗ „Станово“.

Циљ анкете је да се сагледају проблеми са којима се пензионери најчешће сусрећу у својој средини.

У оквиру акције „Кажите шта да ПУПС каже“, која се реализује у још 17 градова Србије, Градски одбор ПУПС-а у Крагујевцу организовао је анкетирање пензионера, путем анкетних листића, испред МЗ „Станово“.

Ова странка залагаће се да се, у складу са растом плата у јавном сектору, повећавају и пензије.

У ПУПС-у имају и план за реформу пензионог система којим је предвиђено да сваки пензионер има загарантовану минималну пензију са којом ће моћи да пристојно живи.

ПУПС се залаже да локална самоуправа обезбеди примарну здравствену заштиту за све грађане, посебно самачким и старачким домаћинствима и слабо покретљивим особама на сеоском подручју, по принципу „доктор у кући“, једном месечно.

Циљ анкете је да, не само пензионери, већ сви грађани, изнесу своје ставове о појединим животним тешкоћама и да овласте ПУПС да покрене решавање тих проблема, како на нивоу локалних самоуправа, тако и у скупштини Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *