КЦ Крагујевац уручио захвалнице сарадницима и донаторима

Клинички центар у Крагујевцу, једна од највећих установа терцијарног нивоа здравствене заштите у земљи, током епидемије коронавируса хоспитализовала је на десетине пацијената у Ковид клиникама које су биле отворене за заражене пацијенте.

Током више од два месеца борбе против Ковида 19, крагујевачки Клинички центар показао је изузетну спремност, одговорност и стручност током епидемије, рекао је директор ове здравствене установе др Предраг Саздановић, који се захвалио запосленима и донаторима који су показали највиши степен хуманости током ванредног стања.

Крагујевац је током епидемије корона вируса показао висок степен одговорности, што потврђују и резултати Кризног штаба Србије, који је увек сврставао центар Шумадије на најнижу лествицу заражених подручја у земљи.

Имајући у виду да се у крагујевачком Клиничком центру лечи два милиона пацијената централне Србије, али и чињеницу да Крагујевац окружују три коридора, број заражених и оболелих пацијената од корона вируса, током дневних извештаја, увек је био неупоредиво мањи у односу на друге градове Србије.

Комплетан здравствени систем у Србији био је на високом нивоу у односу на многе високоразвијене системе у Европи, а организација и начин рада у Клиничком центру у Крагујевцу, током Ковида-19, представља један од најсветлијих примера у српском здравственом систему током епидемије.

Одмах по избијању епидемије хумани људи, друштвено одговорне компаније, привредна друштва и фирме, као и појединци показали су хуманост.

Многи су понудили помоћ Клиничком центру, а укупна вредност донација које су ушле у ову установу терцијарног нивоа здарсвтвене заштите је 370 хиљада евра.

Донација Фондације Новак Ђоковић једна је од највећих у новојој историји крагујевачког здравства. Ова фондација поклонила је Клиничком центру четири респиратора и 20 клиничких монитора.

Град Крагујевац је предузео све потребне мере заштите и пре увођења ванредног стања, а Кризни штаб који је предводио градоначелник Крагујевца Радомир Николић истакао је да је локална самоуправа предузела све мере да по сваку цену заштити здравље грађана и спречи ширење инфекције.

Сарадња свих здравствених установа у Крагујевцу била је на високом нивоу.

Клинички центар у Крагујевцу током пандемије Ковид-19 запослио је 245 лекара и медицинских техничара.

Због изузетних заслуга током трајања епидемије корона вируса, директор Клиничког центра у Крагујевцу, др Предраг Саздановић уручио је захвалнице свима који су показали висок степен хуманости, одговорности и пожртвовања, као и донаторима који су помогли Клиничком центру у борби против Ковида-19.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *