Киша донела нове проблеме у селу Пајсијевић

Јака киша, која је падала јутрос, донела је нове проблеме у селу Пајсијевић. Више од 200 хектара ораница је под водом, оштећени су путеви у селу, а на појединим местима постоји опасност од појаве клизишта.

У Гружи се ситуација смирује. Иако и даље постоји опасност од нових водених наноса, за сада нема нових поплава.

Нове падавине погоршале су ситуацију у селу Пајсијевић. Вода је потопила више од 200 хектара обрадивих површина. На једном домаћинству уништен је цео овогодишњи засад јагода.

На појединим местима у Пајсијевићу постоји опасност од појаве клизишта. Бујице су оштетиле велики део путева. Домаћинства код цркве одсечена су од сеоског пута.

Ситуација у Гружи се стабилизује иако још постоји опасност од изливања околних река и нових водених наноса. Мештани, чија су домаћинства поплављена, раде на санирању штете.

Вода са изворишта Рибешка глава није за пиће, као ни вода из бунара на поплављеним подручјима. Због тога су у Гружи и Губеревцу постављене цистерне са водом за пиће.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.