Киша паузирала комуналце

Киша и пад температуре ваздуха на кратко ће зауставити рад машина Јавног комуналног предузећа „Шумадија“ које су упослене на асфалтирању улица.

Имајући у виду да метеоролози најављују сунчане дане почетком наредне недеље наставиће се радови на сређивању путне инфраструктуре у граду и приграду.

Процес рада на обављању асфалтирања градском комуналном предузећу олакшаће и набавка нове механизације коју је Шумадија у току прошле и ове године набавила новцем из дугорочног кредита.

Током кишних дана машине су на паркиралиштима до стабилизације времена, када ће се поново укључити у рад на асфалтирању улица.

Град Крагујевац издвојио је значајна материјална средства за уређење путне инфраструктуре.

У неколико градских насеља и приграду асфалтиране су улице и саобраћајнице, а рад екипа на терену знатно је олакшан због набавке нове механизације која је обогатила возни парк ЈКП „Шумадија“.

Нове машине углавном су опредељене у сектору Нискоградње, наводи директор Шумадије, Немања Димитријевић и додаје да ово предузеће, али и грађани могу да виде бенефит када је реч о набавци нових машина, на трену.

„Шумадија“ обавља послове и на уређењу зелених површина, јавној хигијени и зоохигијени.

Ово комунално предузеће са локалном самоуправом има више уговора из различитих делатности.

За рехабилитацију улица ове године опредељено је око 500 милиона динара, за јавну хигијену 75 милиона динара, колико је издвојено и за одржавање зелених површина.

За сигнализацију је из градске касе издвојено 40 милиона динара, а око 6 и по милиона динара за зоохигијену.

Становници у неколико градских и приградских насеља чекали су на асфалтиране улице и по неколико деценија.

Радови на уређењу путне инфраструктуре биће настављени чим временски услови буду повољни за обављање послова на асфалтирању.

Када је реч о зеленим површинама, радиће се на орезивању стабала до почетка вегетације.

Велико пролећно сређивање града грађани увек дочекују са радошћу, имајући у виду да радо посећују градске паркове и излетишта. Ипак, интензивно би требало радити на подизању еколошке свести грађана.

Стварање малих дивљих депонија на периферији, непажња и немар када је реч о класификацији отпада које се одлаже у контејнере, паркирање возила на зеленим површинама, бацање смећа у речна корита и разни видови загађења животне средине, само су неки од лоших примера у комуналном животу несавесних грађана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *