Кнић: За пољопривреду и рурални развој 17 милиона

Општина Кнић обезбедила је субвенције за нових 244 пољопривредних газдинстава, чији су представници данас потписали уговоре о коришћењу ових средстава.

Програмом мера подршке за сповођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, за ове намене издвојено је 17 милиона динара.

То је део програма који општина спроводи за 4000 регистрованих пољопривредних газдинстава са овог подручја.

Потписивањем уговора, 244 нових пољопривредних газдинстава постали су корисници новца по Програму подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Кнић за 2018 годину.

Средства у вредности од око 17 милиона динара намењена су за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

Највеће интересовање пољопривредника владало је за набавку стоке као и ситне механизације, али и и конструкције за пластенике.

Инвестиције по конкурсу биле су и за обнављање постојећих производних и матичних засада воћака, набавку механизације и опреме за сетву, садњу, заштиту биља и наводњавање, као и за воћарску и повртарску производњу.

Новац за реализацију овог програма обезбеђен је из буџета општине Кнић.

Како је наглашено, средства су добили сви који су конкурисали. Иначе, у овој години, аграрни буџет општине износио је више од 33 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *