Ко не зна за страх

Војска Србије расписала је стални конкурс за пријем професионалних војника у касарнама и војним објектима у Крагујевцу, Смедереву, Смедеревској паланци, Младеновцу и околини. 

Неопходно је да су кандидати млађи од 30 година и да су одслужили војни рок са оружјем.

Конкурс за стрелце у службама обезбеђења, манипуланте складишта и возаче је отворен до попуне радних места.  На конкурс се могу јавити држављани Републике Србије који су здравствено спососбни за службу у војсци, што потврђује надлежна војно-лекарска комисија.

Они који буду примљени, запослиће се као професионални војници. Са кандидатима који прођу тестирања закључује се уговор на пробних шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период од три године и обнављање уговора до навршених 40 година живота.

Током радног ангажовања, војници имају бебефицирани радни стаж, здравствено и социјално осигурање и могућност додатног школовања.

Професионални војници могу да рачунају и на накнаде за путне и друге трошкове, новчане награде, признања, али и могућност избора и похађања курса за подофицире и даље напредовање.

Заинтересовани кандидати неопходне информације могу добити у војним објектима у Крагујевцу, Смедереву, Смедеревској Паланци и Младеновцу. Такође се могу информисати на интернет страници Министарства одбране и Војске Србије.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *