Које су разлике у лечењу пацијената у Србији и САД?

Не постоје велике разлике између лечења у Србији и у Сједињеним Америчким Државама.

Лекари у Србији не заостају за колегама у Америци ни по знању, али ни по примени најновијих техника у лечењу и коришћењу модерних апарата, кажу здравствени радници из Америке који тренутно бораве у Крагујевцу.

За све заинтересоване наставнике Факултета медицинских наука, сараднике, професоре, студенте и специјализанте, гостујући лекари специјалисти из Сједињених Америчких Држава одржали су три предавања из различитих научних области.

Највећу пажњу привукло је предавање које је одржао специјалиста оториноларингологије професор др Грег Постма.

Најновији светски трендови у лечењу уха грла и носа, као и оториноларинголошке хирургије, биле су теме предавања америчког доктора специјалисте професора Грега Постме на Факултету медицинских наука у Крагујевцу.

Према његовим речима, не постоје велике разлике између лечења у Србији и у Сједињеним Америчким Државама.

На првом месту је свим лекарима здравље пацијента, а колеге у Србији не заостају за лекарима из Америке ни по знању, али ни по примени најновијих техника у лечењу и коришћењу модерних апарата.

Могућност да се слушју предавање светски познатих специјалиста од великог је значаја и за студенте, али и за лекаре Универзитетског клиничког центра Крагујевац.

Успостављена сарадња са америчким докторима на даље ће се одвијати кроз међусобне посете и размену знања и искустава, али и усавршавања наших студената на светским клиникама.

Поред овог, одржана су још два предавања на тему инфективних болести и хирургије.

Сва предавања одржали су лекари специјалисти из Сједињених Америчких Држава.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *