Kонцерт изворне музике испред зграде Скупштине града

Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић на платоу испред зграде Скупштине града одржао је концерт изворне музике.

Солисте центра пратио је оркестар Абрашевића који је извео најпопуларније изворне песме са подручја Шумадије.

Многобројни пролазници и гости града пропратили су и фоклорне наступе у којима су учествовали ансамбли Абрашевића и КУД-а  „Лепеница“ Градског удружења пензионера .

Ђурђевданске манифестације традиционално обогатио је концерт Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“.

Звуци изворне музике привукли су многобројне посетиоце, госте из побратимских градова који су пратили Ђурђевданске манифестације и уживали у разноврсном програму .

Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић деценијама окупља децу и младе који проносе славу нашег града широм света на бројним манифестацијама и такмичењима.

Део богатог репертоара који садржи кореографије из свих крајева Србије представљен је на Ђурђевдан у години јубилеја када Крагујевац обележава 200 година од проглашења прве престонице модерне Србије.

У програму су учествовали и наши најстарији суграђани окупљени у Културно уметничком друштву Лепеница који су извели Краљево коло као и песме посвећене Крагујевцу.

Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић представио је богато музичко изворно стваралаштво Шумадије .

Крагујевачки Абрашевић из године у годину има све више чланова. Чувају и баштине изворно стваралаштво. Наступају у неизоставним народним ношњама.

Градске ношње карактеристичне за време владавине великог књаза Милоша Обреновића родоначелника модерне Србије оплемениле су музички догађај у коме су уживали љубитељи старе градске песме и изворне музике.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *