Конкурс за Рилоуд пројекат

У оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану одржан је информативни дан за организације цивилног друштва које су заинтересоване за учешће на конкурсу који су расписали град Крагујевац и Уједињенe нацијe – програм за развој.

Град Крагујевац је у партнерству са УНДП-ом, ове године добио грант од 50 хиљада евра који ће бити намењен за подршку пројектима организација цивилног друштва са територије града Крагујевца.

Рилоуд је регионални пројекат који финансира Европска унија, има за циљ јачање партнерства између јединица локалне самоуправе и цивилног друштва ширењем транспарентног приступа финансирања организација цивилног друштва из буџета локалних самоуправа, а у складу са стратешким приоритетима у потребама локалног становништва.

Одабрано је пет јединица локалне самоуправе са којима ће се релаизовати активности у Србији и то су Димитровград, Чачак, Крагујевац, Параћин и Шабац.

На Отвореном дану учесници су могли да се упознају са начином конкурисања и критеријумима.

Дужина трајања сваког пројекта може бити од 6 до 9 месеци. Изабране пројекте потребно је реализовати у периоду од датума потписивања уговора а то је мај 2018. до 31. јануара 2019. године.

Капацитети организација цивилног друштва често су недовољно развијени поготову за ову врсту конкурисања.Зато је за учеснике предвидђен дводневни тренинг који ће се одржати у Крагујевцу 12. и 13. марта, у просторијама Црвеног крста.

На овим тренинзима полазници добијају могућност да на својим пројектним предлозима раде заједно са тренерима, где ће сазнати све о потребној пројектној документацији по стандардима Европске уније.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *