Конкурси за студентску летњу праксу

Конкурси за студентску летњу праксу у крагујевачким установама, привредним и ванпривредним организацијама истичу сутра.

Изабрани кандидати, а услов је да то буду студенти завршних година факултета Универзитета у Крагујевцу, стицаће током јула и августа своја прва радна искуства и проверавати стечено занање у пракси.

Студентска пракаса је базирана на волонтерском раду, а по завршетку једномесечне обуке полазницима ће бити уручени сертификати.

Конкурсе за летњу стручну праксу расписали су, поред локалне самоуправе и крагујевачки Институт за јавно здравље, као и Клинички центар.
Сви за партнера имају Универзитет у Крагујевцу.

Рок за пријављивање истиче сутра, а за волонтирање могу да се пријаве студенти свих факултета овог универзитета, сем два.

За волонтере током летњег распуста заинтересована је 21 установа и предузеће чији је оснивач град, а примиће, судећи по конкурсу, 122 студента.

На Економском факултету у Крагујевцу телефони већ звоне.

Јављају се из АИК банке, Комтрејда и осталих фирми, којима је прошлогодишње искуство са студентима волонтерима током лета било корисно.

У оквиру овог програма студенти могу да изаберу хоће ли једномесечну праксу обавити у јулу или августу.

Пријаве за летњу праксу могу да пошаљу електронским путем на адресу Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, или да их сутра до 12 сати донесу лично у зграду Ректората, где се Центар и налази.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *