Корпа доброте за најугроженије Крагујевчане

У периоду од 14. септембра до 17. октобра према календару најзначајнијих активности Црвеног крста, обележава се Месец солидарности.

Волонтери ове хуманитарне организације, у сарадњи са грађанима, организују низ активности у циљу помоћи најсиромашнијима.

Прва планирана активност реализована је у простору Делта Парка, а прикупљене намирнице у„Корпи доброте“ биће послате на адресе најсиромашнијих грађана.

Под слоганом „Наше мало, за некога може бити много“ прикупљане су намирнице, које су приликом куповине Крагујевчани издвајали за сиромашне.

У „Корпи доброте“ нашле су се најважније животне намирнице, брашно, шећер, уље, тестенина, пиринач, а нису изостали и слаткиши намењени најмлађима.

Хумани Крагујевчани застајкивали су и поклањали различите артикле пунећи „Корпу доброте“.

Дародавци су били и грађани који су у провидну кутију која је обележена знаком Црвеног крста убацивали и новац.

Волонтери Црвеног крста дежурали су крај „Корпе доброте“ и апеловали на суграђане који обављају викенд куповину да донирају неке од купљених артикала за сиромашне.

Ове акције су одавно заживеле, па хуманост Крагујевчана ни овога пута није изостала.

Градска организација Црвеног крста позива грађане да, према својим могућностима, помогну најсиромашнијима у оквиру акција које ће бити организоване у Месецу солидарности.

Хуманост и солидарност кроз новчана издвајања и донирања хране неће значајније оштетити кућни буџет крагујевачких породица или појединаца, али ће имати велики значај за људе који живе у сиромаштву.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *