Крагујевац идеалан за живот младих у Србији

Крагујевац један је од три града у Србији, идеалан за живот младих у Србији, пише biznis.telegraf.rs у свом истраживању које је обухватило образовање и друге предности универзитетских градова у земљи.

Четврти универзитетски град и још један индустријски, економски, административни и културни центар у овом делу Србије, Крагујевац је препознат од стране младих као град који им пружа могућност за даљи развој јер је како кажу „Срце Шумадијског округа“.

Како универзитетски центар окупља сваке године много студената, тако и студенти из централне Србије бирају овај град за живот.

Како истичу саговорници, biznis.telegraf.rs предности су у томе што свуда могу пешке и не губе сате у превозу који их умара, већина факултета, као и студентски смештаји су недалеко од центра града, а доступност превоза је значајно виша него у осталим местима.

Портал даље наводи да су цене изнајмљивања станова или соба значајно ниже него у другим Универзитетским центрима, а старт и први километар за вожњу таксијем је око 85 динара.

Ноћни живот је веома богат и финансијски приступачнији што је младима, а посебно студентима веома примамљиво.

Једна од саговорница наводи да је у Крагујевцу живот једноставан, миран, а са друге стране и довољно динамичан и да одговара свима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *