Крагујевац помаже најугроженијим суграђанима

Суграђани којима је неопходна подршка система социјалне заштите потребно је да се обрате Центру за социјални рад Солидарност или да то у њихово име учини неко други, како би остварили право на новчану социјалну помоћ или на пакет једнократне помоћи у намирницама.

Уколико имате комшије који су непокретни, познајете старе, суграђане без породице, а неопходна им је подршка система социјалне заштите, требало би да обавестите Ситуациони центар града Крагујевца на број телефона 0800 112 113 или градску организацију Црвеног крста на телефон 034 331 737.

Како би најугроженији Крагујевчани, без икаквих примања и са минималним примањима, остварили новчану или помоћ у намирницама поред наведених институција то право могу остварити и контактирањем Центра за социјални рад Солидарност.

Незапослени без икаквих примања и са примањима испод минимума загарантованог цензуса система социјалне заштите потребно је да се јаве на један од телефона: 034 332 627, 064 872 8320, 034 331 737, 0800 112 113 ,како би остварили право на новчану социјалну помоћ или пакет једнократне помоћи у намирницама.

Свако од нас може помоћи једном комшији или пријатељу који је без породице, позивањем једног од наведених бројева.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *