Крагујевац учествује на манифестацији “WORK it OUT”

У оквиру интернационалне музичке манифестације “WORK it OUT” која је први пут одржана 2018. године, млади људи широм Европе плешу у импресивним индустријским окружењима.

Заједничко искуство је креативан начин за оживљавање индустријске културе. Крагујевац, 13. септембра плеше на простору Кнежевог арсенала.

Програм у Крагујевцу реализује Канцеларија за младе у сарадњи са кластером Путевима културе и Путевима Тесле, који су и чланови Европске руте индустријског наслеђа, Градском туристичком организацијом Крагујевац и плесним клубом Долс.

У склопу музичке манифестације „WORK it OUT“, градови ће 13. септембра јавности представити своје индустријске споменике и музеје као узбудљиве локације за младе.

Ове године, један од учесника је и крагујевачки плесни клуб Долс, који ће умеће својих чланова представити из Кнежевог арсенала, месту где је засијала прва сијалица у Србији, чиме је и отпочео процес електрификације Србије.

Манифестација је први пут одржана 2018. године. Од тада, сваке године млади широм Европе плешу на импресивним индустријским местима.

Учесници који буду имали највећи број прегледа и лајкова, биће награђени, а сви Крагујевчани који желе да прате и лајкују наступе могу то да учине 13. септембра преко фејсбук странице Канцеларије за младе у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *