Крагујевачке основне школе добиле 22 дрона

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Ротари клубом, набавило је беспилотне летилице – дронове, за 670 школа у Србији.

Ротари клуб у Крагујевцу је обезбедио средства за набавку 22 дрона који су поклоњени крагујевачким основним школама.

Обука за управљање дроном за око 80 наставника из Србије организована је у Основној школи „Мома Станојловић“.

Дигитализација и увођење информационих технологија у образовно-васпитни систем, веома су важни како за ђаке тако и за наставнике.

Како би што лакше савладали програмске језике „скреч“ и „пајтон“, који су предвиђени наставним планом и програмом за ученике петог и шестог разреда, организована је обука наставника из Крагујевца и других градова Србије.

Обуку је похађало око 80 наставника из 20 градова и општина Србије.

Ученици првог и другог разреда изучавају дигитални свет, док је информнатика и рачунарство од петог разреда обавезан предмет.

Ротари клуб Крагујевац је обезбедио средства за куповину 22 дрона са идејом да све основне школе у нашем граду буду идентично опремљене.

Пројекат су финансијски подржали Ротари фондација и ротаријанци из САД, Немачке, Аустралије, Словеније, Босне и Херцеговине, Храватске и Србије, а главни инострани партнер је Ротари клуб Кочани из Северне Македоније.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *