Крагујевачки хероји

Захваљујући брзој реакцији заменика начелника саобраћајне полиције Бобана Бубање и припадника саобраћајне полиције из Крагујевца, прошле недеље спашен је живот девојци из Губеревца, која је кренула на трансплатацију бубрега у Београд.

Када су са Клинике за урологију из Београда јавили да је за тешко болесну девојку Тину Миленковић из Губеревца обезбеђен орган, пошто је један од донора преминуо, њен отац, који је те вечери спремао славу и попио мало алкохола, покушавао је да пронађе некога ко ће Тину одвести у болницу.

Како у томе није успео, био је принуђен да седне за волан, јер је његова кћер у најкраћем року морала да стигне до Клинике.

На путу до Београда, Миленковића је зауставила саобраћајна полиција и констатовала да вози под дејством алкохола, због чега је искључен из саобраћаја.

С обзиром на околности, саобраћајци у контактирали свог шефа који је одмах дао налог за превоз девојке до Београда.

Саобраћајни полицајци Ненад Матић и Душан Ристић из Крагујевца одмах су реаговали. Полицијским џипом, по вејавици, девојка је пребачена до клинике.

Трансплантација бубрега успешно је завршена, а млада Тина сада се добро осећа. Када су чули како је транспортована до Београда, доктори са Клинике за урологију наградили су аплаузом ове храбре полицајце.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *