Крагујевачки Клинички центар – корак испред короне

У крагујевачком Клиничком центру налази се 7 пацијената заражених коронавирусом.

На Одељењу интензивне неге, на респираторима су две особе, док је преосталих 5 оболелих од вируса КОВИД-19 доброг општег стања.

Клинички центар Крагујевац организован је тако да има четири клинике за корону – Инфективну клинику, Клинику за пулмологију, Клинику за офталмологију и Службу за физикалну медицину и рехабилитацију, док ће се тријажа обављати у Амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције.

На Одељењу интензивне неге места има за 26 оболелих од вируса КОВИД-19, док је за пацијенте са лакшом клиничком сликом у овој здравственој установи терцијарног нивоа здравствене заштите обезбеђено 200 кревета.

Сви лекари и комплетно медицинско особље прошли су неопходну едукацију, имају потребну опрему, а у Клиничком центру Крагујевац спроведене су све неопходне мере заштите.

Крагујевачки Клинички центар примењује четврти ниво заштите особља и пацијената.

У наредних пар дана и операционе сале ће бити прилагођене за операције заражених вирусом КОВИД-19, а моћи ће и да се организују порођаји за жене које су инфициране корона вирусом.

Најављено је да ће из кинеске донације, коју је за Србију обезбедио председник Републике Александар Вучић, у крагујевачки Клинички центар стићи три респиратора и део експертског тима лекара из Кине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.