Крагујевачки комуналац пронашао 800 хиљада динара и вратио власнику

Да су брз начин живота и време у коме живимо девалвирали поједине људске врлине попут поштења, поштовања, уважавања других људи, демантују ретки позитивни примери понашања наших суграђана.

Торбу са новцем, у којој је било око 800 хиљада динара, пронашао је градски комуналац Новица Стојановић и вратио је власнику.

Добра вест далеко се чује, па о овом неуобичајеном поступку данас говори цела Србија.

Новица Стојановић сваког дана чисти градске улице. У Крагујевац се доселио са Косова и Метохије, а посао чистача улица обавља у Јавно комуналном предузећу Шумадија.

Како каже, труди се да ради ревносно и поштено. Од месечног прихода у износу од око 35 хиљада динара издржава породицу. Колеге кажу да Стојановића краси доброта и поштење.

Проналазак торбе у којој је било око 800 хиљада динара и враћање власнику одушевило је целу Србију.

Током дугогодишњег рада, Новица је проналазио бројне изгубљене ствари, али се увек трудио да их врати власницима, посебно лична документа која грађани најчешће и губе.

Овај Стојановићев гест представља доказ да међу нама још увек има људи који поштују моралне кодексе.

Животну свакодневицу, у којој наилазимо на бројне негативне особине људи, улепшао је неуобичајени поступак Новице Стојановића који је, упркос скромном начину живота, власнику вратио изгубљену торбу са новцем.

Овај гест вредан поштовања, показује да су људи највеће богатство. Посебно они које краси поштење, а које се данас ретко среће.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *