Крагујевачки полицајци учили предшколце о понашању у саобраћају

У склопу традиционалне превентивне кампање, деца из предшколске установе “Аквица” дружила су се са полицајцима крагујевачке Саобраћајне полиције.

Том приликом, службеници Полицијске управе у Крагујевцу учили су малишане како да се понашају у саобраћају.

Дружење деце из предшколске установе “Аквица” и припадника Саобраћајне полицијске испоставе Полицијске управе Крагујевац део је већ традиционалне акције.

Малишани су могли да виде униформе и средства која саобраћајна полиција користи у свакодневном раду.

Том приликом, полицијски службеници су најмлађима представили службена возила и опрему.

Циљ дружења са децом је да се малишанима приближи рад полиције, али и да се, истовремено, информишу како да, од најранијег узраста, поштују саобраћајне прописе, којима штите и себе и друге.

Акција ће, према речима организатора, бити настављена и у наредном периоду, јер Саобраћајна полиција у Крагујевцу планира дружења и са децом из других крагујевачких вртића.

Кампања и ове године има превентивни карактер, са намером да заштити децу у саобраћају, упозна их и усмери на поштовање саобраћајних правила и тако утиче на њихову безбедност.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *