Крагујевачки Симфонијски оркестар спреман за концерт

На Тргу код Kрста, традиционално за Ђурђевдан гости града и Крагујевчани уживају у концертима које изводе бројни музичари.

Како би све протекло у најбољем реду, пред централни наступ одржана је генерална проба Градског симфонијског оркестра, који ће пратити крагујевачке рок групе.

Мајски пљусак није нарушио добру радну атмосферу током тонске пробе, која је одржана у циљу добре синхронизације на сцени.

Све је спремно да, у присуству наших суграђана, који сe традиционално окупљају нa Ђурђевданским концертимa, манифестација прoтекне у духу добре забаве и музичког ужитка.

Маестро Војкан Борисављевић кога Крагујевчани добро познају као композитора и диригента, у нашем граду одржао је више десетина концерата са Градским сифонијским оркестром.

Прошлогодишњи Ђурђевдански концерт, подесћамо, био је својеврсно изнеђење. Спој Сифонијског оркестра и Хора Лицеум са репертоаром легендарне групе Смак, препричава се и годину дана касније.

Ове године Музички центар Крагујевац, иначе организатор концерта, наставља у проверном маниру.

Уз познате хитове, крагујевачки љубитељи доброг рок звука уживаће уз Симфонијски оркестар, крагујевачке рокере и Јелену Томашевић. Сви на сцени код Крста, несумњиво ће привући велики број посетилаца.

Музички Центар Крагујевац позвао је Крагујевачке бендове да уз нове аранжмане Синфонијског оркестра отпевају своје познате хитове.

Освајачи, Дебела Ненси, Пропаганда, ЧБС, Агата, и Јелена Томашевић употпуниће музички догађај својим гласовним квалитетом и бројним познатим песмама.

Концерт симфонијског оркестра, крагујевачких рок бендова и Јелене Томашевић биће одржан на Ђурђевдан 6. маја на Тргу код крста. Традиционално, музички спектакл биће завршен ватрометом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

One thought on “Крагујевачки Симфонијски оркестар спреман за концерт”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *