Крагујевачки ученици међу победницима „Глобалног дечјег Дизајнатона“

Ученици Основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“ освојили су треће место на овогодишњем „Глобалном дечјем Дизајнатону“, који је трећи пут одржан у Београду.

Реч је о такмичењу које је истовремено организовано у више од 20 земаља света, а међу 1.000 учесника са свих континената нашло се и 38 основаца из Србије.  

Учесници овогодишњег „Глобајног дечјег Дизајнатона“ добили су задатак да уз помоћ електро-компоненти, програмирања и употребу различитих материјала креирају решење проблема у области одрживих извора енергије и климатских промена.

Аутори једног од најбољих су ученици Основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“, чланови тима „Еколонци“.

Проблемом загађења река на дизајн маратону бавили су се Маша, Матија и Јана. Иако је награда овог пута изостала, њихов „Еко млин“ је добио високу оцену.

На овогодишњем „Глобалном дечјем Дизајнатону“, који је истовремено одржан у више од 20 земаља света, такмичило се око 1.000 учесника.

Представљено је више од 800 креативних решења у виду прототипа уређаја, апликација, производа и еколошких акција.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *