Крагујевчани поштују прописане мере у ванредном стању

Одлуком Владе Републике Србије током ванредног стања а у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19 у градској управи за јавне приходе и инспекцијске послове интензивно се ради на спровођењу мера које је донео градоначелник Крагујевца заједно са Кризним штабом.

Према речима заменика начелника Градске управе за јавне приходе и инспекцијске послове последњих неколико дана тачније од 23. марта седам екипа комуналне инспекције и комуналне полиције свакодневно контролишу градске трговине и угоститељске објекте.

Инспектори наводе да су угоститељи ревносни.

У трговинама се примењује потребна дезинфекција а уредба која се односи на мере заштите потрошача су такође поштују. Ипак неправилности су уочене када је реч о саобраћају и превозу путника на нелегалан начин.

У време ванредног стања Одлуком градоначелника Крагујевца Радомира Николића а у складу са Одлуком државног врха забрањено је обављање јавног градског превоза.

Комунални инспектори и комунална полиција у заједничкој акцији са Одељењем за привредни криминал свакодневно на терену обављају контролу нелегалног превоза.

Екипе комуналне полиције и инспекције уочиле су неправилности код лица која нису у евиденцији за привредне регистре за обављање јавног превоза и превозе путнике на нелегалан начин, навела је заменица начелника Градске управе за јавне приходе и инспекцијске послове Јелена Лукић, која је додала да ће та лица бити процесуирана.

Када је реч о угоститељским објектима није било неправилности, наводе у Градској управи за јавне приходе и инспекцијске послове.

Комунална полиција и Комунална инспекција свакодневно прате рад трговина на територији града.

Они проверавају да ли се користе дезинфекциона средства и заштитна опрема на тим местима што је од изузетног значаја у спречавању ширења инфекције корона вирусом.

Према њиховим речима није било неправилности у раду трговина а екипе које спроводе надзор и у наредном периоду обављаће потребну контролу на терену.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.