Крагујевчани се данас бесплатно возили јавним превозом

Интернационални дан бесплатног јавног превоза обележен је у Крагујевцу.

Акцију је организовало Јавно комунално предузеће „Шумадија“, а наш град већ другу годину заредом организује прве суботе у марту бесплатан јавни превоз за све грађане.

Иницијатива је потекла из Шведске, а Крагујевац је један од 30 градова Европе који се придружио организацији бесплатног јавног превоза.

Крагујевчани су данас бесплатно користили градски и приградски јавни превоз и на тај начин учествовали у обележавању Интернационалног дана бесплатног јавног превоза.

Градски превоз у Крагујевцу свакодневно користи на хиљаде грађана који оцењују да аутобуси редовно саобраћају.

Путнике је бесплатно превозило 48 аутобуса на свим линијама, а вожња без новчане накнаде за многе грађане је била изненађење.

Крагујевац је једини град у Србији који се прикључио европској акцији бесплатног јавног превоза који је иницирала Шведска.

Осим у нашем граду, акција је организована у још 30 градова Европе.

Запослени у Јавном комуналном предузећу „Шумадија“ окупили су се у улици Николе Пашића, разговарали са грађанима и делили брошуре у којима се налазе информације о јавном превозу.

У циљу унапређења јавног превоза грађана, „Шумадија“ има у плану увођење бројних новина.

Надлежни подсећају да је значајно унапређен систему јавног превоза у граду.

Око 70 одсто аутобуса који саобраћају у јавном превозу има никоподни улаз.

У „Шумадији“ настоје да се у Крагујевцу користе аутобуси који не загађују животну средину.

Обележавање Интернационалног дана бесплатног јавног превоза само је једна од бројних акција овог јавног комуналног предузећа.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *