Крагујевчанин шампион Балкана у триатлону

Првенство Србије и Балкана у крос триатлону, које је данас одржано на језеру у Шумарицама, окупило је више од 100 учесника из Србије, Румуније и Хрватске.

Крагујевчанин Вељко Максимовић нови је шампион Балкана јер је био најбољи у тратлонској трци, у категорији сениора. Друго место припало је Винку Вебцу, а треће Борни Катић, такмичарима из Хрватске.

Готово сви крагујевачки триатлонци, чланови Клуба екстремних спортова, остварили су запажене резултате: Душан Павловић освојио је треће место у категорији јуниора, а Лазар Антић био је четврти.

Ива Павловић била је најбоља у категорији кадета, док је Маши Марковић припало прво место у категорији пионира.

Ово је девети пут да се Првенство Србије у крос триатлону организује у Крагујевцу, док је Првенство Балкана први пут одржано у центру Шумадије.

Организатор међународног кроса у триатлону је Клуб екстрених спортова Крагујевац, под покровитељством Министарства омладине и спорта, Српске триатлонске уније и града Крагујевца.

Иначе, најбољи крагујевачки тратлонац и актуелни првак Србије у триатлону Страхиња Тракић победио је данас у триатлонској трци у Тирани, у Албанији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *