Крагујевчанка бранила учешће у Еразмусу

Ученица Медицинске школе „Сестре Нинковић“ Дуња Павловић, била је данас једна од седморо најбољих средњошколаца, учесника финалне Дебате о обавезном учешћу у Еразмус+ програму, одржане у Народној скупштини Републике Србије.

Била је у афирмативном тиму и заједно са још троје „колега“ бранила став да Еразмус+ не нуди само формално знање на престижним европским универзитетима, већ и занимљво живитно искуство у другачијем окружењу.

Крагујевчанка Дуња Павловић ушла је у најужи избор и данас у Скупштини Србије бранила учешће у Еразмус.

Због Дуње Павловић, али и њене професорке Јасмине Николић, Делегација ЕУ у Србији је данас, крагујевачкој Медицисној школи ставила на располагање читав аутобус, тако да је дебата била брижљиво праћена.

Европска школа дебате пројекат је који се из Београда проширио на 40 градова у Србији.

Спроводе га Делегација ЕУ у Србији, ЕУ инфо центар и невладина организација Отворена комуникација, а кроз њега је до сада прошло 300 полазника.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Крагујевчанка бранила учешће у Еразмусу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.