Култна породична драма обележила претпоследње вече ЈоакимИнтерФеста

На претпоследњој вечери Јоакиминтерфеста, изведена је представа „Ко се боји Вирџиније Вулф“ Едварда Олдија, у режији Ленке Удовички.

Иначе, ова представа је коопродукција Београдског драмског позоришта и казалишта Улисис из Загреба. Главна улога поверена је глумцу Радету Шербеџији.

Култна Олбијева породична драма „Ко се боји Вирџиније Вулф“, прожета је црним хумором, иронијом и цинизмом.

Мрачна игра старијег брачног пара, у чији вртлог увлаче млађи брачни пар, метафора је урушавања свих друштвених, моралних, породичних вредности савременог човека.

Поред Радета Шербеџије, који игра Џорџа, једна од главних улога поверена је и глумици Катарини Бистровић Дарваш.

Представа „Ко се боји Вирџиније Вулф“, премијерно је изведена летос у Хрватској, док је београдска публика имала прилику да је одгледа пре неколико дана, 9.октобра.

На последњој вечери Јоакиминтерфеста, биће изведена представа под називом „Забава за Бориса“ Томаса Бернхарда, у режији Снежане Тришић.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.