Култура: Крајем јануара нови конкурс за пројекте и програме у култури за 2023. годину

Осму годину за редом, град Крагујевац расписује конкурс за пројекте, програме и манифестације у култури који се суфинансирају или финансирају средствима из градског буџета за 2023. годину.

У Универзитетској галерији одржан је традиционални Божићни концерт. Наступили су професори и најбољи студенти Филолошко-уметничког факултета крагујевачког Универзитета.

Нову концертну сезону Музичког центра отворио је украјински пијаниста, Јуриј Кот. Концерт је приређен у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, а вече је било посвећено музици Фредерика Шопена и његовим Мазуркама.

У Универзитетској галерији, отворена је изложба „Генерал Душан Додић, јунак Великог рата“. Поставка је део пројекта „Век великог рата 1918-2018“ који су поводом обележавања стогодишњице од почетка Првог светског рата, релизовали Завичајни музеј из Јагодине и Народни универзитет из Трстеника.

У Винско ракијском хабу у Кући Ђуре Јакшића, организовано је друго по реду музичко-поетско вече. У програму су учествовали глумци Књажевско-српског театра Саша Пилиповић и Никола Милојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *