Квартет Ауреум наступио у Крагујевцу

У оквиру концертне сезоне, Музички центра Крагујевац организовао је концерт младих и јединствених саксофониста из Аустрије, под називом „Златни корени“.

Квартет Ауреум повезује традицију и модерност, џез и класику, светску и аустријску народну музику у једну целину.

Двојица младића и две девојке из Аустрије, који чине јединствени саксофон квартет под називом Ауреум, донели су у Крагуејвац несвакидашњи спој традиције и модерности.

Концертом под називом „Златни корени“ објединили су своја музичка знања и комбинацијом класичне, џез и модерне музике створили уникатни музички доживљај. У овом саставу наступају широм планете, док су само у последњој години одржали 90 концерата.

Концерт квартета Ауреум је први пут организован у Србији, уз пуну подршку Аустријског културног форума.

Сарадња са Аустријским културним форумом озваничена је у Крагујевцу током протекле године, потписивањем уговора о сарадњи.

Квартет Ауреум вишеструко је награђиван. За ово четворо младих музичара из Аустрије, награде и признања отгворили су врата реномираних концертних дворана и музичких фестивале широм Европе и Азије.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *