Лепше и срећније време са рок и позоришне бине

Уникатно издање на светској музичкој сцени, фотомонографија „То је било неко лепше и срећније време“ и изложба фотографија аутора Драгана Теодоровића Зека, отворена је до 25. октобра у београдској галерији Озон.

Ауторов поглед са бине, посвећен је публици рок концерата широм света и сарадницима који су преминули.

Драган Теодоровић Зеко, усвојивши рок сцену и позорницу као своје животно окружење, већ више од две деценице као професионалац фотографском камером бележи атмосферу, емоције и најзанимљивије моменте на рок концертима и позоришним даскама.

Након 17 самосталних изложби широм света, две књиге и пет фотомониграфија, на ред је дошао омаж публици у виду изложбе фотографија и фотомонографије „То је било неко лепше и срећније време“.

Дух осамдесетих година прошлог века, када је југословенска рок сцена била трећа на свету и када је емоција коју ствара рок звук производила спектакуларно искуство и размену енергије између извођача и публике, био је инспирација Зеку за ову шесту фотомонографију.

Фотомонграфија „То је било неко лепше и срећније време“ је јединствена захвалница публици рок концерата, а истовремено је посвећена и свим преминулим пријатељима и сарадницима аутора па је као таква, уникатно издање на светској музичкој сцени.

Аутор који документује неспутане емоције у сусрету публике и извођача на рок концертима широм света, је овог пута био домаћин многим рок музичарима.

Изложба фотографија и уникатно светско издање фотомонографије „То је било неко лепше и срећније време“Драгана Теодоровића Зеке, након београдске видеће и публика широм Србије и света. Крагујевачкој публици биће представљена у фебруару 2023. године.

Извештава новинарка РТК Јелена Вуковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *