Лидл: Пакети помоћи за Црвени крст Србије

У жељи да помогне грађанима да преброде ситуацију изазвану епидемијом вируса корона, компанија Лидл Србија је Црвеном крсту донирала потребне намирнице и хигијенска средства у вредности од 10 хиљада евра.

Ова компанија је недавно обезбедила и новчана средства УНИЦЕФ-у за куповину више од 5.000 заштитних визира за здравствене раднике у Србији.

Црвеном крсту Србије овај интернационални трговински ланац упутио је 10 тона производа у вредности од око 10 хиљада евра.

Дониране су основне намирнице као што су пиринач, уље, со, шећер, конзервирана храна, али исредства за хигијену.

Компанија Лидл Србија подржала је и иницијативу УНИЦЕФ-а за обезбеђивање здравствене опреме и донирала милион и по динара за куповину заштитних визира за 5.200 здравствених радника широм Србије, а у циљу подршке заједници и здравственом систему Србије у околностима ширења епидемије вируса Ковид-19.

У овој међународној компанији тврде да ће наставити да ослушкују потребе друштвене заједнице у овој ситуацији како би помогли свима којима је помоћ неопходна, а позивају и остала предузећа која су у могућности да се прикључе иницијативи УНИЦЕФ-а и других организација.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *