Лик победника – Фото албум ратника Шумадије 1912.-20.

Удружење потомака ратника Србије 1912-1920. Војвода Радомир Путник представило је у библиотеци „Вук Караџић“ монографију, књигу записа и фотографија „Лик победника Фото албум ратника Шумадије“ која садржи око 900 фотографија из ратног периода.

Аутор књиге је Никола Миловановић, док се као учесници у стварању и промоцији исте потписују историчари Роксанда Алексић и Горан Левајац.

Монографија која је написана за оквирно годину дана, стварана је од 1912. године и зваређује велику пажњу.

Историјске чињенице, око 900 фотографија и личне приче шумадијских ратника, чине књигу коју потписује Никола Миловановић.

Подељена у три дела, отвара сећања и враћа успомене потомцима ратника на велике јунаке који су обележили део Српске историје.

Велики допринос настанку књиге дао је и Јевђа Јевђовић, крагујевчанина који је употпунио монографију фотографијама из личне архиве.

У стварању су учествовали и историчари Роксанда Алексић и Горан Левајац. У Програму у Народној библиотеци учествовали су и чланови КУД-а „Лепеница“ .

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Лик победника – Фото албум ратника Шумадије 1912.-20.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *