Лончар: Прве недеље без казни, уз контролу ношења маски

Влада и Кризни штаб апелују на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих.

Најснажнија препорука свим грађанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке.

Министар здравља Златибор Лончар је рекао да у наредних седам дана неће бити казне за непоштовање одлука Кризног штаба о обавезном ношењу маски у затвореном простору, али ће се поштовање те мере контролисати.

Одлука о броју људи који ће моћи да се окупи на отвореном или у затвореном простору, биће донета у наредних 48 сати, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

На питање како ће се у отежаним епидемиолошким условима, у среду, одржати поновљено гласање, за око 200.000 бирача, Лончар је одговорио да су бирачка места безбеднија од кафића, тржног центра, јер се ту, како каже, спроводе све епидемиолошке мере.

Министар здравља изјавио је да је ситуација у Новом Пазару под контролом, да има довољно заштитне опреме, материјала и лекова, те истакао да је нетачно да је у том граду у последња 24 сата од вируса корона преминуло 12 особа.

У прилогу коришћен материјал Танјуга.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *