Максимовић: Гасификација Енерегтике интерес града Крагујевца

Окончањем поступка гасификације Енерегетике, који је започет још пре три године, биће решен велики еколошки проблем загађења ваздуха и пепела у граду, изјавио је за Телевизију Крагујевац, Владимир Максимовић, члан Градског већа за комуналне делатности, равномерни и одрживи развој.

Према његовим речима, финансијска консолидација локалног комуналног сектора је завршена, док се организациона приводи крају.

Пет предузећа спојена су у једно, а од ове године у саставу Шумадије је и јавни градски и приградски превоз.

Још увек се разматра могућност да се и градски Водовод припоји великом градском комуналном предузећу.

Подсећајући да су проблеми Енергетике наслеђени и комплексни, али да грађани не треба да брину, јер крагујевачка топлана корисницима пружа услугу на задовољавајућем нивоу, члан Градског већа за комуналне делатности, равномерни и одрживи развој, Владимри Максимовић је рекао да локална самоуправа у сарадњи са надлежнима, покушава да реши еколошке проблеме и историјске дугове овог, још увек државног, предузећа.

Максимовић подсећа да је поступак потпуне гасификације крагујевачке топлане започет још пре три године, а да је у 2019. овом предузећу отписан дуг од осам милијарди динара.

Захваљујући финансијској консолидацији локалног комуналног сектора, градска предузећа су потпуно ликвидна, сама плаћају доспеле обавезе, без субвенција града које су у претходном периоду биле огромне, а ушли смо и у циклус инвестирања без, или уз минималну помоћ локалне самоуправе, тврди Градски већник.

Након организационе консолидације, број запослених са у комуналном сектору смањен је за 366.

Од ове године Шумадији је припојено још једно, шесто предузеће –Градска агенција за саобраћај.

Ефекти консолидације локалног комуналног сектора су, оцењује Максимовић, ефикаснији, консолидованији и организованији комунални сектор у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *