„Мале приче“ и крпене лутке из фабрике снова

Богат пратећи програм изложбе Мие Луковац Арсенијевић, под називом „Мале приче“, употпунила је гошћа Бојана Рашић и њене крпене лутке из „Фабрике снова“.

У таквом амбијенту, у Малом ликовном салону Народног музеја, одржане су радионице за децу из Центра за развој услуга социјалне заштите „Кнегињa Љубицa“.

Руком обликовани мали људи, попут силуета, на сликама Мие Луковац Арсенијевић, и ручно прављене крпене лутке из Фабричице снова Бојане Рашић,  разлог су истраживања најмлађих посетилаца.

Није случајно што су  радионице за децу одржале у оваквом амбијенту, у Малом ликовном салону Народног музеја, јер „Мале приче“ говоре управо о томе колико су важна сећања из детињства.

Малишани из Центра за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, у оквиру радионице, доцртавали су Мале приче и својим цртежима облачили крпене лутке.

Уводећи децу у свет сликања, ауторка се трудила се да их ослободи страхова, да се опусте и посвете свом таленту, машти и креативности.

Бесплатне радионице, на којима су се малишани упознали са ликовном техником, уз помоћ сликарке Мие Луковац Арсенијевић, организоване су и за децу из Предшколске установе „Нада Наумовић“ и Креативног центра „Раскршћа“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.