Малишани кроз крагујевачку Недељу истраживача

После Аранђеловца, радионица у оквиру Недеље истраживача за најмлађе организована је и у Крагујевцу, у Научном клубу Центра за образовање.

Предшколци су кроз изгру учили о иконографији. За њихове нешто старије другаре приређен је фестивал „Крагујевац јуче, данас, сутра“ у Позоришту за децу.

Малишани предшколског узраста су се кроз радионицу „Иконграфија кроз векове“ током преподнева дружили са стручњацима Завода за заштиту споменика културе, који је носилац пројекта „Десета ноћ, кроз знање даје моћ“ и који културно наслеђе ове године настоји да популаризује низом манифестација између 23. и 28. септембра.

Уторак, 24. септембар, био је резервисан и за сценску уметност. У Позоришту за децу приређен је фестивал „Крагујевац јуче, данас, сутра“.

Недеља истраживача у Крагујевцу биће настављена е-радионицом „Млади истраживачи савременог друштва“ у просторијама Научног клуба.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *