Малишани припремали здраве оброке

Поводом Међународног дана хране, Институт за јавно здравље Крагујевац организовао је за крагујевачке малишане радионицу у вртићу „Авиончић“, након чега су предшколци и основновци продефиловали улицама Аеродрома.

У школи „Мирко Јовановић“ ђаци су припремали здраве оброке. Ове године, у оквиру обележавања Међународног дана хране, акценат је стављен на најмлађе грађане и њихову правилну исхрану.

Светски дан хране ове године обележава се под геслом „Правилна исхрана-доступна и приступачна свима. За свет без глади“.
Циљ кампање је скретање пажње јавности на чињеницу да правилна исхрана представља један од најзначајнијих ресурса за очување и унапређење здравља.

За најмлађе је, у вртићу „Авиончић“, организована радионица на тему здраве хране.

У свету је 670 милиона одраслих и више од 120 милиона деце узраста од 5 до 19 година гојазно.

Зато и не чуди што прекомерна ухрањеност и гојазност узимају свој данак.

Поводом Међународног дана хране, малишани ПУ „Нада Наумовић“ и „Авиончић“ прошетали су до Градске тржнице у насељу Аеродром.

Централна манифестација организована је у школи „Мирко Јовановић“, где су ђаци и куварице ове школе припремали здраве оброке.

Ове године, поводом Међународног дана хране, крагујевачки Институт за јавно здравље желео је да стави акценат на најмлађе, јер је правилна исхрана најбитнија за њихов раст и развој.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *