„Марш на Дрину“ у сусрет Дану Војске

У сусрет обележавања Дана Војске Србије 23. априла, Војни оркестар из Ниша одржао је у пешачкој зони променадни дефиле.

Војни оркестар извео је маршеве међу којима су марш Милоша Великог, Александра Првог, „Марш на Дрину“ и друге композиције.

Променадни дефиле Војног оркестра Ниш поводом обележавања празника Дана Војске Србије 23 априла, отпочео је наступом у центру Крагујевца у пешачкој зони.

Грађани су имали прилику да уживају у корачницама и нумерама „Марш на Дрину“, марш „Војводе Степе Степановића“, „Александар Први“, „Милан Обреновић“, Краљеве Гарде и бројним другим композицијама.

Многобројни Крагујевчани, које је на улице измамило лепо време, са одушевљењем и нескривеним симпатијама пратили су наступ војног оркестра састављеног од искусних музичара под диригентском палицома капетана Милана Орловића.

Шетачи у пешачкој зони имали су прилике да уживају у маршевима посвећеним великим владарима Србије, Милошу Обреновићу, Петру Првом Карађорђевићу, краљевима Милану и Александру, које је публика наградила бурним аплаузом.

Оријентисан претежно на извођење корачница, у репертоару Војног оркестра „Ниш“ налази се и већи број старих српских народних песама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *