Медицински факултет добио нове чланове Алумни клуба

Некадашњи студенти Факултета медицинских наука, генерација која је студије медицине завршила 1994. године, окупили су се како би обележили 25 година од апсолвентуре.

Била је то прилика да се сви учлане у Алумни клуб Факултета.

Чланске карте уручио им је декан проф. др Владимир Јаковљевић који је и сам део те генерације и најавио да ће за славу и дан Факултета у децембру бити организовано окупљање и осталих генерација некадашњих студената.

Поздрављајући колеге, декан Факултета медицинских наука, професор др Владимир Јаковљевић је подсетио да је та високошколска установа, од времена када су они били студенти, до данас напредавала у сваком смислу и истакао да мисли да је факултет превазишао могућности и града, али и свих некадашњих студената.

“Факултет је доста променио своју структуру и на томе ћемо радити и у наредном периоду. Ово је наша заједничка кућа и учлањењем у Алумни клуб желимо да повежемо све оне који су били и јесу део Факултета”, рекао је проф. Јаковљевић.

Сусрет генерације која је студије медицине завршила 1994. године на Факултету медицинских наука иницирао је Никола Росић, клинички фармаколог у крагујевачком Клиничком центру, који је рекао да се ова генерација први пут окупила на тринаесту годишњицу од апсолвентуре и да је од тада постала традиција да се виђају једном годишње.

Оснивачка скупштина Алумни клуба Факултета медицинских наука одржана је на дан ове високошколске установе 2017. године.

Циљ Алумни клуба је повезивање Факултета са некадашњим студентима, и њихово међусобно умрежавање које треба да допринесе бољој комуникацији, али и заједничкој промоцији ове високообразовне установе.

Чланске карте Алумни клуба, између осталих, добили су и проф. др Жељко Мијаиловић продекан за Интегрисане академске студије фармације, проф. др Иванка Зелен, проф. др Александра Димитријевић и доц. др Милош Тодоровић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *