Међународни дан младих обележава се данас и у Крагујевцу

Међународни дан младих обележиће се данас организацијом вршњачких радионица са младима у четири општине у Србији – Новом Пазару, Крагујевцу, Сремским Карловцима и Сомбору, саопштили су организатори.

Радионице се организују у оквиру пројекта који спроводе Уједињене нације под називом „Програм вршњачког менторства промоције људских права, родне равноправности и унапређења учешћа младих у Србији“.

„Обележавање Међународног дана младих у Србији доказ је енергије и посвећености коју млади у нашој земљи имају.

Кроз Програм вршњачког менторства желимо да подстакнемо културу оснаживања, равноправности и учешћа младих у свим сегментима нашег друштва.

Заједно са младима радимо на томе да омогућимо да се и њихов глас чује и да креирамо могућности које њихове активности воде ка одрживом развоју“, изјавила је стална координаторка Уједињених нација у Србији Франсоаз Жакоб.

Амбасадор Италије у Србији Лука Гори рекао је да је Италија препознала колико је важно да се пружи могућност свим младим људима да остваре свој пуни потенцијал као снажни, отпорни, креативни и људи са пуно вештина и знања.

„Млади имају кључну улогу у дефинисању брзине и правца нашег развоја, усмеравању вредности и друштвених норми и стварању отпорног друштва за све генерације.

„Програм вршњачког менторства промоције људских права, родне равноправности и унапређења учешцћа младих у Србији доприноси промоцији кохезивног друштва у коме млади људи имају прилику да изразе своје ставове и обликују његов развој“, нагласио је Гори.

Локална канцеларија за младе и Град Крагујевац јуче су у Крагујевцу организовали разговор са заинтересованим младима и помоћником градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, саопштили су организатори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *