Међународни дан толерације у Крагујевцу

Удружење за помоћ особама са аутизмом, уз подршку града Крагујевца је, у Ботаничкој башти, обележило Међународни дан толерацније.

Уз примену свих епидемиолошких мера, чланови удружења правили су новогодишње честитке, а окупљање је била и прилика да се подсети на пројекте удуржења „Одговорна заједница после Ковида 19“ и „Летњи кампови за особе са аутизмом„ који су реализовни уз финасијску подршку локалне самоуправе.

Чланови Удружења за помоћ особама са аутизмом често посећују Ботаничку башту. То је место где радо долазе и одржавају креативне радионице, кампове и дружење.

Током лета организовали су кампове у циљу припреме и социјализације младих и одраслих особа са аутизмом за одвајање од биолошке породице и припрему за живот у будућности.

Други пројекат који је реализован уз финасијску подршку града Крагујевца односи се на психолошку подршку особама са аутизмом у очувању менталног здравља њихових породица.

Град Крагујевац пружа велику подршку овом удружењу, а Мећународни дан толеранције је прилика да се превазиђу све различитости међу људима и укаже да би сви грађани требало да буду једнаки у друштву у коме живе.

У Ботаничкој башти, уз примену свих епидемиолошких мера, чланови удружења направили су на десетине креативних честитки за наступајуће новогодишње и божићне празнике.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *