Међународни фестивал камерних хорова од 18. до 22. августа

Међународни фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала, 13. по реду, окупиће хорове из Русије, Турске, Бугарске, Северне Македоније, Мађарске и Србије.

Концерти се ове године организују под слоганом „Концепти“ и одржавају се на четири локације у граду: у Првој и Другој крагујевачкој гимназији, галерији Народног музеја и здању Старе скупштине.

На последњем фестивалу, пре две године, установљене су и награде о којима ће одлучивати стручни жири.

Током читаве фестивалске манифестације свакодневно ће се одржавати трибине које су отворене за све љубитеље музике.

По концепту фестивала, који се одржава сваке друге године, хорови ће, осим у Крагујевцу, наступити и у Младеновцу, Аранђеловцу и Горњем Милановцу.

Покровитељи фестивала су Град Крагујевац и Министарство културе и информисања које је подржало пројекат Музичког центра.

Фестивал ће почети у недељу, 18. августа, када ће, након свечаног отварања у 20 сати и 30 минута испред Прве крагујевачке гимназије, наступити хор из Новог Сада.

Манифестација ће трајати до 22. августа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *