Међународни камп у Драчи

У селу Драча, тренутно борави четрнаесторо младих учесника Међународног кампа од 14 до 17 година из Словачке, Турске, Русије, Италије и Америке.

Организатор је Удружење “Интерактив” из Крагујевца. Већина посетилаца је први пут у Србији. Слободно време испуњавају у упознавању и дружењу, али и осмишљавњу радионица које се баве толеранцијом, предрасудама и стереотипима. У Крагујевца бораве до 5. августа.

Удружење “Интерактив” од 2013. године бави се развојем активизма и волонтеризма у сарадњи са младим истраживачима Србије.

На овај начин помажу вршњацима да посете Србију, као и да крагујевачки волонтери посете земље у иностранству. Ове године, 14. младих из 5 земаља бораве у селу Драча. Размењују информације о традицији и култури својих земаља.

Корисно, практично и забавно проведено време спојено у исти мах са упознавањем српске културе, историје и традиције обогатило је досадашње животно искуство младих посетилаца.

Током свог боравка у Крагујевцу, гости кампа учествоваће и на манифестацији “Илиндан у Крагујевцу” која ће бити одржана 2.августа у Великом парку од 17 часова на којој ће извести своје традиционалне игре и песме.

Удружење “Интерактив” организовало је камп у сарадњи са Удружењем Драча.

Извештава новинарка РТК ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *